Alice Scholte

Alice is geboren in 1957 te ’s-Gravenhage. Als achterkleinkind van de Rotterdamse portretschilder Martinus Korpershoek (1880 – 1935) tekent en schildert Alice al vanaf jonge leeftijd. Na haar kunstopleiding heeft zij zich toegelegd op diverse uitingen van de schilderkunst. Haar voorkeur gaat uit naar olieverf, acrylverf, pastelkrijt, encaustiek en gemengde techniek. Sinds 1982 woont zij in Houten, waar zij een atelier aan huis heeft.

Na 26 jaar pianolessen gegeven te hebben besloot zij op veler verzoek tijdens exposities om schilderles te gaan geven. Dit heeft zij met veel plezier gedaan tot 2017.

Schilderen en tekenen is voor mij een passie die ik nog steeds ervaar als een constante zoektocht waar ik blijf ontdekken. Door te experimenteren, vinden van grenzen, is veelzijdigheid de noemer voor mijn werk. Mens en natuur spelen altijd een rol in mijn beeldvorming. Basis gevoelens als liefde, warmte en geborgenheid, maar ook verdriet en loslaten, wijzen mij de richting om te creëren.

In mijn vrije werk combineer ik abstracte, figuratieve elementen en symbolieken met een spirituele ondertoon. Iedere keer geeft het mij veel voldoening wanneer er onbewust fantasieën van de toeschouwer tot leven komen waardoor er ruimte ontstaat voor een eigen interpretatie, zonder beperkingen.

Onbeperkte vrijheid voor mijn werk is zien en laten zien.

In 2006 werd aan het Haltna Huis in Houten, ter ere van haar 15 jarig jubileum, door de cliëntenraad een schilderij van Alice aangeboden. Onder aanwezigheid van de burgemeester van Houten werd het werk onthuld.

Alice heeft 11 januari 2009 in opdracht van de gemeente Houten een workshop gegeven Portret schilderen a la Picasso, met als model wethouder van cultuur Jan Koudijs. Na een korte inleiding over de anatomie van een gezicht en hoe dit vorm te geven op het doek, is er geschilderd naar levend model. Dit alles onder begeleiding van Alice.

In 2012 heeft Alice ook haar healing opleiding voltooid bij Mens en Intuïtie en bij Tareth. Daarnaast heeft zij verscheidene workshops gevolgd.

Wilt u een keer haar atelier bezoeken? U bent altijd van harte welkom.